Carrièreadvies

Bent u (on)gedwongen op zoek naar een passende functie? Heeft u behoefte aan ander werk, wilt u zich heroriënteren, is er sprake van een reorganisatie of blijkt er een ‘mismatch’ te zijn? Als u in de situatie bent dat een heroriëntatie op uw werkleven nodig is, dan kan carrièreadvies ondersteunend zijn.

Met individuele gesprekken wordt inzichtelijk gemaakt waar uw drijfveren en motivatie liggen, wat uw kwaliteiten zijn en naar welke sectoren en functies uw voorkeur uitgaat.

De aanleiding is misschien niet altijd plezierig, maar het traject wel

Ieder traject is uniek. De begeleiding en de volgorde van de stappen worden dus nauwkeurig afgestemd op iedere individuele kandidaat: op u.

De één vindt het fijn om gestructureerd te werk te gaan, de ander wil een meer flexibele of creatieve aanpak.

Het carrièreadviestraject bestaat meestal uit 6 gesprekken van 1½ uur, inclusief het intakegesprek. Daarnaast wordt advies en ondersteuning per mail en telefoon gegeven (bijv. bij voorbereiding van netwerk- en sollicitatiegesprekken). Tevens wordt een werkboek beschikbaar gesteld met opdrachten en hand-outs.

Er worden tenminste vier testen/selfassessment instrumenten aangeboden zodat u ook schriftelijke rapportages heeft van uw:

Het programma is intensief en zal de nodige uren huiswerk per week vragen. Zoals gezegd worden de gesprekken afgestemd op individuele vragen en behoeften.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

1. Wie ben ik?

2. Wat kan ik?

3. Wat wil ik?

4. Hoe bereik ik dat?

De gesprekken vinden plaats op een prettige gesprekslocatie (Seinwezen) in Haarlem nabij het station. Prima bereikbaar met openbaar vervoer en met de auto.

In de gespreksruimte wordt de afstand van anderhalve meter gewaarborgd.

Mocht u liever contact hebben via bellen of beeldbellen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Voor beeldbellen wordt gebruik gemaakt van een AVG-beveiligde omgeving (Therapieland.nl). In dat geval stuur ik u per gesprek een link om het beeldbellen te kunnen starten.

Reactie van een cliënt

Betrokken, doortastend, eerlijk, confronterend maar ook complimenteus. Zo heb ik Grieteke ervaren tijdens mijn loopbaantraject. Ze liet me zien waar mijn krachten en talenten lagen en liet me niet wegkomen bij vragen die ik al een tijdje uit de weg ging. Het voelde alsof er een objectief iemand meekeek naar mijn brei van gedachten, maar met meer afstand dan ikzelf, waardoor ze snel kon helpen ordenen, weggooien en wegwijzen zodat ik ineens de antwoorden weer zag.